Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
PROBLEM Z ZL-1:(
Autor Wiadomość
SENDI
Uczestnik forum


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 19-04-06, 10:39   PROBLEM Z ZL-1:(

WITAM WSZYTSKICH..
MAM MAŁE PYTANKO DOTYCZĄCE ZL-1. WIEC CHCIAŁBYM SIE DOWIEDZIEĆ CZY ZAKŁAD ENERGETYCZNY W RZESZOWIE WPROWADZIŁ NOWĄ WYMÓG DOTYCZACY TEGO IŻ ZTE ZL-1 JEST TERAZ ZAKŁADANY A MOZE INACZEJ CZY TERAZ ZAKŁAD ZAKŁADA SWOJE ZL-1??BO NIE WIEM CZY MAM KUPIĆ TO ZŁĄCZE LICZNIKOWE PONIEWAZ DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE NIE MUSZE GDYŻ TERAZ ZAKŁAD ENERGETRYCZNY SAM JE MONTUJE. Z GÓRY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDŻ
_________________
..................HELIOS......................
 
 
ŚP KSKRAK_Krystyn 
Aktywny uczestnik forum


Wiek: 66
Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1585
Skąd: Kraków
Wysłany: 19-04-06, 11:44   

Witam Kolegę „HELIOS” oraz Koleżanki i Kolegów na FORUM.
Na to pytanie odpowie tylko dostawca energii (ZE). Nie sety u nas jest tak, że co inny rejon Polski, to różni dostawcy energii wymagają co innego.
Dane te powinny być podane w umowie przyłączeniowej.
Ps.
Szanowny Kolego/Koleżanko, proszę nie pisać dużymi literami całego postu. Ogólnie na forach uważa się to jako „krzyk”. Bardzo nie chciałbym kasować takie posty.
Z poważaniem KSKRAK_Krystyn (moderator) mający również uprawnienia administratora.
 
 
SENDI
Uczestnik forum


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 19-04-06, 11:54   dzieki wiekie

nie bede juz pisał dużymi literami :D
_________________
..................HELIOS......................
 
 
mirom
Uczestnik forum


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 66
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 20-04-06, 20:47   

Witam
Jeśli jest to złącze zintegrowane to RZE daje nie tylko ZL-1 ale daje też zabezpieczenie przedlicznikowe,tablicę licznikową etc.Krótko mówiąc miejscem dostarczania jest listwa zaciskowa po liczniku do której wpina sie odpływ na instalację odbiorczą-tak że ZL-1 nie musi Kolega kupować/oczywiście cały czas mówimy o przyłączu kablowym/
Ale tych rzeczy można również sie dowiedziec dzwoniąc do nich lub na ich stronie internetowej.
pozdrawiam i sukcesów.Roman
 
 
Gość

Wysłany: 20-06-06, 21:46   

Witam.

Temat jest śmieszny i to na cały kraj.
URE wymusił na ZE pokrywanie kosztów zakupu zestawów złączowo-pomiarowych i ZE zapisały to sobie w taryfach chyba w p.8.
Niemniej szkoda im kaski na to czyli szafki pomiarowe bo złącza już wcześniej musieli fundować i czym prędzej w swoich wytycznych wpisali ,że takie szafki kupuje podmiot przyłączany.
Kto cokolwiek wie na ten temat to się kłóci i czasem dostaje gratis taką szafkę ,a kto nic nie wie dalej płaci jak płacił.
A najśmieszniejsze jest to ,że teraz złącze nie jest złączem zestaw złączowo-pomiarowy nie jest zestawem złączowo pomiarowym i takie inne cuda wianki. Od nowego roku wszystko się unormuje a narazie pozostaje walka z wiatrakami.

Pozdrawiam marcin714
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group