Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Windows7, a XLpro2 legranda
Autor Wiadomość
CKCK 
Uczestnik forum


Pomógł: 26 razy
Wiek: 45
Dołączył: 11 Gru 2007
Posty: 227
Skąd: Ścinawa
Wysłany: 06-01-10, 22:29   Windows7, a XLpro2 legranda

Witam!
Po zainstalowaniu w/w programu f.Legrand nie moge otworzyc zadnego schematu a kom.wola o ponowna instalacje.
Wyswietla blad OLE.
A ja wolam do kol.moze ktorys przerabial juz ten problem?
Prosze o wskazowki.
Pozdrawiam CK
_________________
" Rzeczy niemożliwe robimy od razu, tylko cuda zajmują nam trochę czasu "
 
     
CKCK 
Uczestnik forum


Pomógł: 26 razy
Wiek: 45
Dołączył: 11 Gru 2007
Posty: 227
Skąd: Ścinawa
Wysłany: 07-01-10, 17:53   

Witam!
Nowsza wersja lata.
Dziekuje za info.f.Legrand oddział Wrocław
Pozdrawiam CK
_________________
" Rzeczy niemożliwe robimy od razu, tylko cuda zajmują nam trochę czasu "
 
     
Norbert_PB 
Uczestnik forum


Wiek: 32
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 18
Skąd: Białstok//Ostrołęka
Wysłany: 12-05-10, 07:15   

Windows 7 posiada opcję uruchamiania w trybie zgodności z Win XP SP2. Można się do tego dostać przez panel sterowania i dodań/usuń programy. Ma to za zadanie wyeliminować ten problem, który powstał w Win Vista. Większość programów (nie jestem pewien czy wszystkie) powinny się pozwolić uruchomić wtedy bez problemów. Jeżeli tryb admina nie pomaga w jakimś przypadku to proponuję skorzystać właśnie z trybu zgodności.
 
 
     
b@b@ 
Uczestnik forum


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 343
Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 14-05-10, 07:40   

Norbert_PB napisał/a:
Windows 7 posiada opcję uruchamiania w trybie zgodności z Win XP SP2...

w7 posiada jeszcze inne opcje, ale to nie ten problem.
natomiast w tym przypadku chodziło o konieczność uruchomienia instalacji XLpro2 w trybie administratora.
 
     
Norbert_PB 
Uczestnik forum


Wiek: 32
Dołączył: 10 Maj 2010
Posty: 18
Skąd: Białstok//Ostrołęka
Wysłany: 14-05-10, 16:00   

Aha. W każdym razie podstawą moim zdaniem jest właśnie sprawdzenie obu z nich, ponieważ większość tego typu problemów powinna się przez to wyjaśnić. Ja z reguły praktykuje najpierw tryb zgodności, skoro coś bez problemów działa pod XP to po tym zabiegu na 99% powinno też również działać w pełni poprawnie pod seven.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group