Zmiana dostawcy energii elektrycznej dla odb. indywidualnych |
Autor |
Wiadomość |
sergius78
Uczestnik forum

|
Wysłany: 03-02-09, 21:41 Zmiana dostawcy energii elektrycznej dla odb. indywidualnych
|
|
|
Mam pytanko.
Czy potencjalny nowy dostawca energii ma prawo mi odmówić (bez uzasadnienia)dostarczania jej ?
Problem polega na tym, że chciałem zmienić dostawce energii w ramach Taryfy G12e z Enion "Energetyka Beskidzka" na Taryfe G12w w Enion "Tarnów" , a Ci drudzy mi odmówili.
Dodam tylko że spełniam wszelkie warunki techniczne, aby dostarczać mi energie w ramach takiej taryfy. |
|
|
|
 |
Jarek79
Aktywny uczestnik forum Jarek

Pomógł: 140 razy Wiek: 38 Dołączył: 04 Lip 2007 Posty: 1221 Skąd: Tarnów/Kraków
|
Wysłany: 03-02-09, 22:46
|
|
|
Witam
sergius78 napisał/a: | Problem polega na tym, że chciałem zmienić dostawce energii w ramach Taryfy G12e z Enion "Energetyka Beskidzka" na Taryfe G12w w Enion "Tarnów" , a Ci drudzy mi odmówili. |
Pech chce, że ENION Beskidzka Energetyka i ENION Zakład Energetyczny Tarnów to jedna i ta sama firma tylko różne oddziały więc nie ma mowy o zmianie dostawcy i odmowie dostarczania energii elektrycznej (dostawcy i tak nie możesz zmienić za to możesz zmienić sprzedawcę ale to jest zupełnie inna spółka niż ENION S.A.). Grupy taryfowe G w ENION S.A. ustalane są dla poszczególnych oddziałów (oddziałów jest pięć) i nie ma możliwości rozliczania w innej grupie niż przypisane dla konkretnego oddziału. W Twoim przypadku nie zaszła odmowa dostarczania energii elektrycznej a odmowa zmiany grupy taryfowej z powodu braku możliwości prowadzenia rozliczeń na danym obszarze we wnioskowanej przez Ciebie grupie taryfowej. Możesz wnioskować o zmianę aktualnej grupy taryfowej G na inną G przypisaną dla Beskidzkiej Energetyki raz na 12 miesięcy i na pewno dostaniesz na to zgodę.
Więcej mogę wyjaśnić w rozmowie telefonicznej. Podaj na PW namiary to zadzwonię lub zadzwoń do mnie między godziną 7 a 15 na nr 012 261 10 31. |
_________________ Pozdrawiam
Jarek |
|
|
|
 |
irekub
Aktywny uczestnik forum

Pomógł: 105 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Wrz 2006 Posty: 1121 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: 04-02-09, 12:31
|
|
|
Jarek79 napisał/a: | Pech chce, że ENION Beskidzka Energetyka i ENION Zakład Energetyczny Tarnów to jedna i ta sama firma tylko różne oddziały |
A wszystkie należą do grupy kapitałowej Tauron |
_________________ "A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.” " M.Rej |
|
|
|
 |
siekierowy
Aktywny uczestnik forum elektryk

Pomógł: 237 razy Dołączył: 19 Cze 2006 Posty: 2341 Skąd: Galicja
|
Wysłany: 09-02-09, 17:43
|
|
|
irekub napisał/a: | Jarek79 napisał/a: | Pech chce, że ENION Beskidzka Energetyka i ENION Zakład Energetyczny Tarnów to jedna i ta sama firma tylko różne oddziały |
A wszystkie należą do grupy kapitałowej Tauron |
ło matko, znaczy że jo tyż? |
_________________ Pozdrowienia.
|
 |
irekub
Aktywny uczestnik forum

Pomógł: 105 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Wrz 2006 Posty: 1121 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: 20-02-09, 07:27
|
|
|
siekierowy napisał/a: | irekub napisał/a:
Jarek79 napisał/a:
Pech chce, że ENION Beskidzka Energetyka i ENION Zakład Energetyczny Tarnów to jedna i ta sama firma tylko różne oddziały
A wszystkie należą do grupy kapitałowej Tauron
ło matko, znaczy że jo tyż? |
Yhyyyy............ |
_________________ "A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.” " M.Rej |
|
|
|
 |
easyrider
Uczestnik forum

|
|
|
|
 |
|