Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Co to za linia ?
Autor Wiadomość
prestig 
Uczestnik forum


Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 4
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-02-11, 14:11   Co to za linia ?

Witam
chciałem się dowiedzieć co to za linia ? czy jest pod napięciem, jeśli tak, to czy nie powinna być bardziej zabezpieczona ?
http://static.panoramio.c...al/48304009.jpg
 
     
pit455 
Uczestnik forum


Pomógł: 15 razy
Wiek: 44
Dołączył: 22 Lut 2009
Posty: 107
Skąd: G-ów
Wysłany: 18-02-11, 16:26   

a jedno (kilka) przęseł bliżej nie ma otwartego odłącznika słupowego??
 
     
prestig 
Uczestnik forum


Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 4
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-02-11, 16:53   

nie
 
     
opiotr 
Uczestnik forum


Pomógł: 41 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 337
Skąd: Toruń
Wysłany: 19-02-11, 22:01   

Linia SN 15kV, zdaje się że nieczynna - bo przewody luźno dyndają sobie i chyba jakiś odłącznik sobie leży w połowie słupa. Jeżeli Ci przeszkadza to zgłoś energetyce to pewnie zaraz usuną.
 
 
     
prestig 
Uczestnik forum


Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 4
Skąd: Szczecin
Wysłany: 19-02-11, 23:15   

Mi ten nie przeszkadza, tylko piąty słup od końca, który jest na mojej działce.
Jak zgłoszę to mogą usunąć czy mają taki obowiązek ? linia została wybudowana 25 lat temu i nigdy nie była używana
 
     
mirom
Uczestnik forum


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 66
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 20-02-11, 18:26   

Wydaje mi się,że jest to stacja transformatorowa typu STS 20/100 albo już częściowo zdemontowana albo ...nigdy nie dokończona.Nie sądzę aby była pod napięciem.Najpierw niech Kolega rozezna czy aby na pewno ZE jest właścicielem.
 
     
prestig 
Uczestnik forum


Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 4
Skąd: Szczecin
Wysłany: 20-02-11, 19:43   

mirom, nigdy niedokończona. Na końcu miał powstać jakiś zakład, ale nie udało się i tak zostało. Raczej ZE jest właścicielem, bo kto inny ?
 
     
mirom
Uczestnik forum


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 66
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 21-02-11, 19:21   

Hmmm...trudne pytanie bo równie dobrze właścicielem może być zakład,który też ...nigdy nie powstał.Chyba najlepiej zasięgnąć języka w ZE
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group