Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dźwięk TV z gnizdka.
Autor Wiadomość
matt 
Uczestnik forum


Dołączył: 13 Cze 2012
Posty: 3
Skąd: Łódź
  Wysłany: 13-06-12, 07:17   Dźwięk TV z gnizdka.

Hej wszystkim.
Mam mały problem. Zajmuje się muzyką.
Ostatnio przeprowadziłem się na nowe mieszkanie.
Podłączyłem swój sprzęt i kiedy próbowałem nagrać pewną rzecz wyraźnie słyszałem w słuchawkach dźwięk TV. Mogłem dokładnie usłyszeć o czym mówił prezenter.

Zacząłem wszystko odłączać i przełączać i koniec końców wyszło, że wystarczy, że wsadzę wtyczkę zasilającą do gniazdka i są zakłócenia z TV. Kiedy ją wyjmuje, problem znika.

Czy jest jakieś urządzenie które załatwi ten problem. Wiem że są pewne filtry energetyczne np:
http://www.sweetwater.com/store/detail/M8x2/
ale czy to na 100% zapewni mi "ciszę" pochodzącą z źródła zasilania ?

Pozdrawiam :)
 
     
Elektromonter2 
Aktywny uczestnik forum
OW SEP


Pomógł: 64 razy
Wiek: 31
Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 591
Skąd: Zakroczym k. Wa-wy
Wysłany: 13-06-12, 17:36   

Obawiam się ,że kondycjoner nie rozwiąże problemu . Czy w okolicy twojego domu są nadajniki lub maszty telewizyjne ? . Czasami takie zjawiska zachodzą , gdy z jednego źródła są zasilane obiekty mieszkalne i wieże radiowe . Długie przewody zachowują się jak antena . Jeżeli nastąpi dodatkowe wzmocnienie sygnału zakłócenie potęguje się . Proponuję zasilić urządzenie tymczasowo z UPS-A ,przy czym podczas testów wyciągnij wtyczkę z sieci ( po naładowaniu akumulatorków ) . O rezultatach tej próby poinformuj nas na forum .
_________________
Sebastian
 
     
matt 
Uczestnik forum


Dołączył: 13 Cze 2012
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 14-06-12, 21:42   

Chętnie bym to zrobił, ale potrzebuje rozwiązania stałego (nie mogę pracować na baterii cały czas).

Czy są jakieś filtry które mogą takie zakłócenia skutecznie zablokować ?

ps: nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale mieszkam w USA.
 
     
upin 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 89 razy
Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 14-06-12, 23:09   

matt napisał/a:
ps: nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale mieszkam w USA.
#-o

Cytat:
Skąd: Łódź
:-#
_________________
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
 
     
matt 
Uczestnik forum


Dołączył: 13 Cze 2012
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 15-06-12, 02:42   

upin napisał/a:
matt napisał/a:
ps: nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale mieszkam w USA.
#-o

Cytat:
Skąd: Łódź
:-#


Skąd, a gdzie mieszkam obecnie to 2 różne rzeczy ](*,)

Poza tym myśle, że znalazłem rozwiązanie na mój problem. Wydaje mi się, że problem leży nie w gniazdu a w kablach jakich używam przy nagrywaniu, bo z tego co się dowiedziałem powinienem używać kabli "zbalansowanych".

Jak sprawdze to zamieszcze wynik na forum.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group