Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Żuraw MB1645P
Autor Wiadomość
simcode 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 91 razy
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 1445
Skąd: śląsk
Wysłany: 23-04-13, 20:00   Żuraw MB1645P

Czy ktoś z kolegów obsługujący żurawie czechosłowackiej produkcji typ MB 1645P producenta Brezno Witkowice ma wiadomości o tej części elektrycznej. Chodzi mi o przekaźnik typu RHS 01 odpowiadający, prawdopodobnie, za kontrolę prędkości podnoszenia i opuszczania, która jest rozdzielana sprzęgłami elektromagnetycznymi. Moje pytanie brzmi: czy jest odpowiednik takiego przekaźnika?

MB_1645_P...jpg
Plik ściągnięto 9012 raz(y) 33,97 KB

Ostatnio zmieniony przez Jan_Czech 24-04-13, 07:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
sebek30091986 
Uczestnik forum
Sebek


Wiek: 30
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 3
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 24-04-13, 09:35   

A może foto tego przekażnika lub schemat
 
     
simcode 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 91 razy
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 1445
Skąd: śląsk
Wysłany: 24-04-13, 18:53   

Postaram się dać jutro foto i schemat
 
     
simcode 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 91 razy
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 1445
Skąd: śląsk
Wysłany: 25-04-13, 20:55   

Posyłam dwa zdjęcia tego przekaźnika jest on firmy ZPA Trutnov i jego schematu, jak się uporam z schematem całego sterowania bo za wielki i nie potrafię go przesłać po zmniejszeniu nic nie widać to zaraz wyślę . Ten przekaźnik to K11 w szereg z sprzęgłami kontroluje ich przeciążenie dla szybkich (S) i wolnych (W) obrotów. Słabo widać walczę na razie z tym .

scanned.png
Plik ściągnięto 8917 raz(y) 26,49 KB

ZPA1.jpg
Plik ściągnięto 8920 raz(y) 31,99 KB

ZPA.jpg
Plik ściągnięto 8921 raz(y) 27,02 KB

 
     
simcode 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 91 razy
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 1445
Skąd: śląsk
Wysłany: 25-04-13, 21:17   

Oto fragment tego schematy z przekaźnikiem i tymi sprzęgłami .

scanned-page.png
Plik ściągnięto 8910 raz(y) 23,02 KB

 
     
bierek_ 
Uczestnik forum
technik elektronik


Wiek: 30
Dołączył: 30 Gru 2010
Posty: 19
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 29-04-13, 18:29   

Powiem niegrzecznie, spróbuj naprawić, możliwe że padł któryś z tranzystorów, ewentualnie możesz wymienić wszystkie elementy (tranzystory, diodę zenera i te 3 oporniczki) koszt ok 10 zł...
 
 
     
simcode 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 91 razy
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 1445
Skąd: śląsk
Wysłany: 29-04-13, 21:15   

To jest jakaś myśl z tym to nie ma problemów myślałem o całkowicie nowym przekaźniku ,bo zakład ZPA produkuje już coś całkiem innego . Dziękuję
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group