Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przekładniki prądowe
Autor Wiadomość
marek29 
Uczestnik forum


Wiek: 35
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 49
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-06-17, 19:22   Przekładniki prądowe

Witam. Miałem ostatnio taką sytuację, że dostawca rozdzielnicy założył przekładniki prądowe, uziemił zaciski S1 trzech przekładników, a rejestrator parametrów sieci wskazywał pobór prądu rzędu 5-8A gdy faktycznie było 100-110A. Gdy sprawdziłem instrukcję rejestratora parametrów sieci okazało się, że tylko zacisk trzeciego przekładnika musi być uziemiony: http://image.schrack.com/...s545-547_pl.pdf , moje pytanie teraz brzmi dlaczego rejestrator wskazywał pobór prądu rzędu 5-8A?
 
     
simcode 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 91 razy
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 1463
Skąd: śląsk
Wysłany: 06-06-17, 23:25   

marek29 napisał/a:
Gdy sprawdziłem instrukcję rejestratora parametrów sieci okazało się, że tylko zacisk trzeciego przekładnika musi być uziemiony

A gdzie to pisze że 3 -go . bo ja czytam co innego. Prześledź schemat to zrozumiesz czemu wystarczy jeden uziemić. Więc to nie błąd jeśli uziemisz wszystkie 3 . Zakładam że uziemiono je po tej samej stronie. Zapewne ustawiliście zły mnożnik dla odczytu strony pierwotnej.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group