Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wylacznik nadmiarowo pradowy
Autor Wiadomość
Radek55@ 
Uczestnik forum


Wiek: 27
Dołączył: 24 Lut 2012
Posty: 150
Skąd: lublin
Wysłany: 24-08-17, 20:58   Wylacznik nadmiarowo pradowy

WITAM
Instalacja dwuzylowa TN-C
SWZ w instalacji dokonuje wylacznik nadmiarowo pradowy i moje pytanie
Czy wylacznik moze tak ulec uszkodzeniu ze bedzie normalnie płynął przez niego prad a w razie zwarcia nie zadziala?
 
     
simcode 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 91 razy
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 1495
Skąd: śląsk
Wysłany: 29-08-17, 14:02   

Może, to jest urządzenie. Choć bardzo rzadkie to przypadki .
 
     
Jack 
Aktywny uczestnik forum
Jacek


Pomógł: 1053 razy
Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 3992
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-09-17, 14:03   

Witam
Cytat kolegi Radek55@:
Cytat:
Czy wylacznik moze tak ulec uszkodzeniu ze bedzie normalnie płynął przez niego prad a w razie zwarcia nie zadziala?

Oczywiście, że może. Wystarczy aby styk ruchomy jak zaznaczony na zdjęciu został zespawany przez łuk elektryczny przy zwarciu.

Wyłącznik typu S - budowa.jpg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 42,9 KB

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group