Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Podłączenie płyty indukcyjnej
Autor Wiadomość
maystersztyk 
Uczestnik forum


Dołączył: 24 Paź 2017
Posty: 3
Skąd: Wars
Wysłany: 24-10-17, 22:37   Podłączenie płyty indukcyjnej

Na początku witam wszystkich. Zostałem poproszony o podłączenie płyty indukcyjnej Whirlpool SMC 604. Nie podłączam na co dzień płyt i zastanawia mnie rysunek z instrukcji podłączenia. Opisu brak.



Rysunek przedstawia podłączenie 2N. Rozumiem, że bez przeszkód mogę podłączyć 3N zdejmując mostek między T i N który jest założony w płycie?

Z góry dziękuję za podpowiedź

Przechwytywanie.JPG
Plik ściągnięto 645 raz(y) 20,67 KB

 
     
e-sparks 
Aktywny uczestnik forum



Pomógł: 118 razy
Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 1058
Skąd: Suwałki
Wysłany: 25-10-17, 14:24   

maystersztyk napisał/a:
Rozumiem, że bez przeszkód mogę podłączyć 3N zdejmując mostek między T i N który jest założony w płycie?
Pewnie że możesz.
Bez przeszkód później zaprosisz serwis do kuchenki i bez przeszkód dowiesz się ile kosztowała jedna przetwornica (zasilacz).

Jeśli natomiast jakieś przeszkody jednak widzisz, to podłącz dokładnie tak, jak na rysunku, czyli 2 fazy i dwa "neutrale" + PE.
Twoja kuchenka nie używa 400 woltów w żadnej postaci.
_________________
Pozdrawiam, Wiesław
   
     
maystersztyk 
Uczestnik forum


Dołączył: 24 Paź 2017
Posty: 3
Skąd: Wars
Wysłany: 25-10-17, 17:27   

e-sparks napisał/a:
maystersztyk napisał/a:
Rozumiem, że bez przeszkód mogę podłączyć 3N zdejmując mostek między T i N który jest założony w płycie?
Pewnie że możesz.
Bez przeszkód później zaprosisz serwis do kuchenki i bez przeszkód dowiesz się ile kosztowała jedna przetwornica (zasilacz).

Jeśli natomiast jakieś przeszkody jednak widzisz, to podłącz dokładnie tak, jak na rysunku, czyli 2 fazy i dwa "neutrale" + PE.
Twoja kuchenka nie używa 400 woltów w żadnej postaci.


wszystko jasne! dzięki!!!
 
     
maystersztyk 
Uczestnik forum


Dołączył: 24 Paź 2017
Posty: 3
Skąd: Wars
Wysłany: 26-10-17, 15:22   

a jednak okazuje się że na spodzie płyty jest już czytelny schemat i jest możliwe podłączenie 3 faz



Schowek02.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 41,68 KB

 
     
monika1002 
Uczestnik forum


Dołączyła: 30 Lis 2017
Posty: 1
Skąd: Krk
Wysłany: 30-11-17, 00:18   

maystersztyk napisał/a:
a jednak okazuje się że na spodzie płyty jest już czytelny schemat i jest możliwe podłączenie 3 faz

Witam,
Czy udało się Panu skutecznie podpiąć płytę pod 3 fazy, zgodnie z tym co na spodzie płyty? Zakupiłam model z tej samej serii, niestety elektryk odmówił podłączenia ze względu na rozbieżności pomiędzy instruckja a schematem na płycie. Planuję skontaktować się z serwisem, żeby to wyjaśnić.
Pozdrawiam
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group