Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wzór protokołu z pomiarów
Autor Wiadomość
pickat 
Uczestnik forum
pickat


Wiek: 45
Dołączył: 01 Sie 2014
Posty: 12
Skąd: Kielce
Wysłany: 20-02-18, 19:02   Wzór protokołu z pomiarów

Witam

po rozwianiu wszelkich wątpliwości zawartych w moim wcześniejszym poście, powstał nowy dylemat.
Otóż gotowy szablon protokołu jaki serwuje program Metrel ES Manager zdaje mi się być trochę skąpy jak na wcześniejsze, jakie spotkałem wzory czy szablony do protokołów.
Oprogramowanie Proton+ do wykonywania protokołów zdaje się zawierać więcej informacji tylko czy aby koniecznych ? Czy owy wzór protokołu z programu Metrel ES Manager spełnia kryteria protokołu i czy na podstawie takiego szablonu można spokojnie sporządzać protokoły ?

link do zdjęcia protokołu:
https://drive.google.com/open?id=1Y_t-o1j2XQOAUozBBi70P8glsittMYbX
_________________
elektromonter
 
     
wojciech_pi 
Uczestnik forum


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 42
Skąd: Łódź
Wysłany: 21-02-18, 16:08   

Załączona jest tylko 1 strona z 5-ciu
Na forach ise.pl, elektroda.pl znajdzie kolega wzory protokołów

Przykład :
http://webcache.googleuse...l&ct=clnk&gl=pl

Pozdr
WP
 
     
pickat 
Uczestnik forum
pickat


Wiek: 45
Dołączył: 01 Sie 2014
Posty: 12
Skąd: Kielce
Wysłany: 21-02-18, 20:56   

Zamieściłem jedną, najważniejszą, ponieważ reszta niczego nie wnosi więcej odnośnie informacji jakie są często zawarte na stronach tytułowych. Reszta stron to wyniki pomiarów, tabele i spis obwodów. Mi chodzi o to czy w takiej formie, zawierający informacje zawarte na pierwszej stronie, protokół może być stosowany. Myślę sobie tak, że skoro firma Metrel wypuściła oprogramowanie na rynek i forma protokołu dla wersji PL jest właśnie taka to czy to oznacza, że zawarte w niej informacje, z prawnego punktu widzenia czy wymogu, są prawidłowe. Miernik za 8000 zł+oprogramowanie do sporządzania protokołów jednej z wiodących firm na rynku chyba do czegoś zobowiązuje ?
Oczywiście bardziej mi odpowiada Proton+, tylko akurat Metrel MI 3152 H nie jest obsługiwany przez ten program.
Czy ta strona z protokołu może być Kolegi zdaniem wystarczająca ? Jak już pisałem wcześniej, na innych oprócz tabel niczego nie ma.

Zamieszczam link do całości protokołu w formacie PDF :
https://drive.google.com/open?id=1AxPDjfpQa3Aoh2bwOhxWpDNvr_W-3sNh

Pozdrawiam
_________________
elektromonter
 
     
wojciech_pi 
Uczestnik forum


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 42
Skąd: Łódź
Wysłany: 22-02-18, 16:48   

Witam
jak Kolega spokojnie przeanalizuje wysłany przeze mnie przykładowy protokół , to sam dojdzie czego brakuje w tym od firmy MERTEL, a trochę mu brakuje

Pozdr
WP
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group