Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ograniczniki mocy w piwnicach - jak zdjąć ??
Autor Wiadomość
zbich70 
Uczestnik forum


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 255
Skąd: CBR
Wysłany: 26-01-13, 10:21   

solaris557 napisał/a:
a co tu mówić o pocięciu drewna na zimę.

Link \:D/
 
     
elmacher 
Uczestnik forum
elmacher


Pomógł: 4 razy
Wiek: 63
Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 82
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 26-01-13, 14:58   ogranicznik mocy

" Człowiek nie może mieć pożądanej żarówki w piwnicy bo gaśnie odrazu. musi być wkręcona 25W a co tu mówić o pocięciu drewna na zimę." Właśnie właśnie po to jest zainstalowany
ogranicznik mocy by nie KRAŚĆ energii .Postaraj się legalnie załatwić korzystanie z
energii elektrycznej u administratora lub zarządcy budynku .
 
 
     
solaris557 
Uczestnik forum


Dołączył: 25 Sty 2013
Posty: 5
Skąd: warszawa
Wysłany: 26-01-13, 19:42   


Tu jest schemat tego. Jakby ktoś napisałby mi który kabelek odłączyć: L', L czy N to już by było super. Dodam, że jak się odłączy wszystkie to nie ma prądu.
 
     
upin 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 89 razy
Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 975
Skąd: Tarnów
Wysłany: 26-01-13, 19:47   

solaris557 napisał/a:
Jakby ktoś napisałby mi który kabelek odłączyć: L', L czy N to już by było super.


Po przeczytaniu wszystkich postów wierzę, że na forum SEP nikt nie poda rozwiązania do złamania prawa. I o to proszę.

elmacher napisał/a:
Właśnie właśnie po to jest zainstalowany
ogranicznik mocy by nie KRAŚĆ energii .Postaraj się legalnie załatwić korzystanie z
energii elektrycznej u administratora lub zarządcy budynku .

Tu jest wyjaśnienie dlaczego.

PS
A jeżeli pomimo naszych ostrzeżeń dalej zamierzasz grzebać w instalacji to pamiętaj, że prokurator z rzeczoznawcą znajdą winnego.
_________________
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
  
 
     
solaris557 
Uczestnik forum


Dołączył: 25 Sty 2013
Posty: 5
Skąd: warszawa
Wysłany: 26-01-13, 19:55   

Trudno, myślałem, że ktos mi tu pomoże. Widzę że będe musiał siedzieć w piwnicy w półmroku i rąbać drewno siekierą.
 
     
15kvmaciej 
Aktywny uczestnik forum
wrażliwy elektryk



Pomógł: 57 razy
Wiek: 53
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 1340
Skąd: essex-uk
Wysłany: 26-01-13, 20:20   

solaris557 napisał/a:
myślałem, że ktos mi tu pomoże

I oto spełniło się..Tutaj masz do wyboru szeroki asortyment sprzętu, byś nie musiał w ćmoku ciupać siekierką.
_________________
..Prywatnie?? Odpowiedzieć Ci??
 
     
kozi966 
Aktywny uczestnik forum
inżynier elektryk


Pomógł: 101 razy
Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 1147
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-01-13, 21:14   

Witam,

Jak za ciemno ci dla tych 25W to wkręć świetlówkę i od razu 3-4 razy jaśniej będzie.
Bo dla żarówki to nie lada wyzwanie ;-)
Widzę kolego Macieju że lubisz makitę :D
_________________
Jeżeli się z czymś nie zgadzasz, przedstaw konkretne argumenty w stosunku do aktualnego tematu.
 
     
15kvmaciej 
Aktywny uczestnik forum
wrażliwy elektryk



Pomógł: 57 razy
Wiek: 53
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 1340
Skąd: essex-uk
Wysłany: 26-01-13, 21:33   

kozi966 napisał/a:
Widzę kolego Macieju że lubisz makitę

Do wczoraj byłem wierny firmie Bosch, mam tego sporo, ale ta seria na 18 V Li-ion Makity powaliła mnie na kolana (Strzał w dziesiątkę z młotem na 2x18V!). Wystarczy kupić jeden dobry zestaw z bateriami 18V 3Ah, potem można dokupić dowolne narzędzie 18V bez baterii (!).
_________________
..Prywatnie?? Odpowiedzieć Ci??
 
     
zbich70 
Uczestnik forum


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 255
Skąd: CBR
Wysłany: 26-01-13, 22:23   

15kvmaciej napisał/a:
Tutaj masz do wyboru szeroki asortyment sprzętu, byś nie musiał w ćmoku ciupać siekierką.

Raczej nie o to chodzi. Te narzędzia do tanich nie należą. Któż więc wyda takie pieniądze, jeśli ma zamiar okradać swoją spółdzielnię i współlokatorów? #-o
 
     
solaris557 
Uczestnik forum


Dołączył: 25 Sty 2013
Posty: 5
Skąd: warszawa
Wysłany: 27-01-13, 07:53   

Ja nie potrzebuje kupować bo mam o wiele lepszy sprzęt i właśnie nie mogę wykorzystać bo ma za dużo W i gaśnie światło. A co do okradadania to DDREWNO każdy tnie na długości ulicy bo nie mają tego główna zamontowanego.
 
     
zbich70 
Uczestnik forum


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 255
Skąd: CBR
Wysłany: 27-01-13, 15:04   

solaris557 napisał/a:
Ja nie potrzebuje kupować bo mam o wiele lepszy sprzęt i właśnie nie mogę wykorzystać bo ma za dużo W i gaśnie światło

Zerknij jeszcze raz pod link podany przez Macieja. To sprzęt zasilany z akumulatorów! ](*,)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group