Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
To lepsze niż dowcip!
Autor Wiadomość
siekierowy 
Aktywny uczestnik forum
elektryk


Pomógł: 237 razy
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 2341
Skąd: Galicja
Wysłany: 08-03-09, 09:09   

Cytat:
nie jest wymagane doziemienie.i to mnie pyrpie,,,,,,,,nie ma wymogu w rozdziale z tnc na tncs.....a tam jak to zrobić????przeca sondowanie,,,to pomiar stwierdzi z 50 Ohm i więcej, a do z 30 mamy(i tak za dużo)do hydrorura pomiar wyjdzie gdzieś0,3 do ? Ohm,,jeju macie jakieś rady??Może Pan Panie Administratorze????Chętnie normalnie bym olał to doziemienie,,,qcze patrze na układ,,tak jak zdawałem , i nic sie nie zmieniło..przy transformatorze jest,a potem nic nie widze,chyba że sie coś zmieniło?????
_________________
Pozdrowienia.
____________
siekierowy
 
     
siekierowy 
Aktywny uczestnik forum
elektryk


Pomógł: 237 razy
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 2341
Skąd: Galicja
Wysłany: 17-03-09, 07:32   

Cytat:
Pierwsza i druga kondygnacja bedzie podtynkowa, na nastepnych w sianach bo beda płyty gipsowe.
_________________
Pozdrowienia.
____________
siekierowy
 
     
siekierowy 
Aktywny uczestnik forum
elektryk


Pomógł: 237 razy
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 2341
Skąd: Galicja
Wysłany: 05-05-09, 17:47   

Cytat:
wanna z hdro masarzem


kurna, kiełbasy w wannie bedzie robił??? :shock:
_________________
Pozdrowienia.
____________
siekierowy
 
     
Elektromonter2 
Aktywny uczestnik forum
OW SEP


Pomógł: 64 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 591
Skąd: Zakroczym k. Wa-wy
Wysłany: 06-03-11, 12:24   

Matko , ci pseudo fachowcy pisać nawet nie potrafią . ( chodzi mi o tych co mówili , że faza to + itp) . :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Sebastian
 
     
collet 
Uczestnik forum
moze kiedys ...



Pomógł: 21 razy
Wiek: 42
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 194
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 06-03-11, 14:42   

Cytat:
temat znany, dużo w tej sprawie napisano na tym forum, ale tu coś jest nie tak, jedni piszą że jest to bezpieczne, a drudzy że nie np. rozmawiałem z gościem z nella na AS2003 i niejednokrotnie przez telefon /nie pamiętam nazwiska/ - twierdzi on że jeżeli instalacja jest dwu żyłowa to nie można wrecz nie powinno się zerować na bolcu ze względów bezpieczeństwa!!!
Gośc chyba wie co mówi!? Jak jest na prawdę? Czy ktoś wie? Jakieś normy które na to zezwalają?


Cytat:
To chyba zależy od reszty instalacji w budynku, w kazdym razie w mojej kamienicy w zeszłym roku przyszła ekipa z administracji, poodcinali wszystkie uziemienia doprowadzone kilkadziesiąt lat temu do (metalowych) rur i porobili zerowanie, twierdząc, że wymagają tego przepisy. Przy okazji zlikwidowali te bezpieczniki, które były na przewodach 'zerowych'...


Cytat:
i co w moim przypadku dałaby instalacja elektryczna trójżyłowa, skoro i tak urządzenie jest na dwie?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group