Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ArCADia - instalacje elektryczne oraz sieci elektryczne
Autor Wiadomość
zbynu 
Uczestnik forum
asystent


Pomógł: 2 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 41
Skąd: wrocław
Wysłany: 06-05-11, 09:15   ArCADia - instalacje elektryczne oraz sieci elektryczne

Witam, czy któryś z was kolegów(koleżanki) korzystał z tych programów?, czy możecie napisać wady i zalety tych programów?.
Pozdrawiam
 
 
     
intersoft_piotr 
Uczestnik forum



Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 2
Skąd: Łódź
Wysłany: 23-08-11, 11:25   

Witam, polecam ten program jest bardzo prosty w obsłudze, działa pod IntelliCADem lub AutoCADem, wykonuje wszelkie obliczenia i sprawdzenia poprawności zaprojektowania instalacji elektrycznej. Program można przetestować w wersji demo pobranej ze strony producenta.
 
     
piotrp__ 
Uczestnik forum


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 266
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 25-08-11, 18:44   

Widać nikt tego nie ma. Co do tej firmy to mam ich produkt ARCADIA TERMO – program istny koszmar, więc jak tamto tak samo działa to odradzam.
A jak widać tylko zareklamował go producent.
_________________
Piotrek
 
     
b@b@ 
Uczestnik forum


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 343
Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 25-08-11, 22:30   

piotrp__ napisał/a:
Widać nikt tego nie ma. Co do tej firmy to mam ich produkt ARCADIA TERMO – program istny koszmar, więc jak tamto tak samo działa to odradzam.
A jak widać tylko zareklamował go producent.


gdzie kol. widzi reklamę? ja widzę krótką charakterystykę i wskazanie źródła do pobrania.
a kol. wypowiedź w wartości przypomina mi starą opinię kulinarną:

rozmawiają dwaj biedacy.
najlepsze jest mięso z jelenia...mówi jeden.
jadłeś? pyta drugi.
nie, ale mój dziadek widział, jak jeden pan jadł...
 
     
grześ 
Uczestnik forum


Pomogła: 4 razy
Dołączyła: 18 Gru 2006
Posty: 362
Skąd: Polska
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 25-08-11, 22:45   

b@b@ napisał/a:
piotrp__ napisał/a:
Widać nikt tego nie ma. Co do tej firmy to mam ich produkt ARCADIA TERMO – program istny koszmar, więc jak tamto tak samo działa to odradzam.
A jak widać tylko zareklamował go producent.


gdzie kol. widzi reklamę? ja widzę krótką charakterystykę i wskazanie źródła do pobrania.
a kol. wypowiedź w wartości przypomina mi starą opinię kulinarną:

rozmawiają dwaj biedacy.
najlepsze jest mięso z jelenia...mówi jeden.
jadłeś? pyta drugi.
nie, ale mój dziadek widział, jak jeden pan jadł...


http://www.intersoft.pl/index.php?pobierz=pobierz

Nie mam więcej pytań, bo w sumie to przypadek, że wskazujący "nazywa" się dokładnie tak samo jak producent oprogramowania. I nawet z miasta Łodzi pochodzi. Kolega b@b@ ma pecha. Że jest "jedyny".
 
     
b@b@ 
Uczestnik forum


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 343
Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 25-08-11, 23:16   Re: ArCADia - instalacje elektryczne oraz sieci elektryczne

zbynu napisał/a:
Witam, czy któryś z was kolegów(koleżanki) korzystał z tych programów?, czy możecie napisać wady i zalety tych programów?.
Pozdrawiam

jak dla mnie program Sieci ma jedną poważną zaletę - po narysowaniu ma mapie sieci kablowej lub napowietrznej można dokonać na narysowanych elementach obliczeń SWZ, spadków napięć, sprawdzić elementy na przeciążenia.
nie potrzeba używać innego narzędzia jak np obl2002 czy innych - czyli nie trzeba wprowadzać drugi raz tych samych danych do drugiego programu.
jest to spore udogodnienie w przypadku projektów rozległych sieci.

inne elementy jak dla mnie są mniej istotne.

pozdrawiam
 
     
piotrp__ 
Uczestnik forum


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 266
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 27-08-11, 08:41   

Ja nie twierdzę że program może być zły. Byłem swego czasu na prezentacji tej firmy i zapowiadali oni co to ten program nie będzie robił. Także to co kolega przedstawia widać że za wiele nie zwojowali. Konkurenci od dawna robią już programy dla elektryków i te firmy nie opanowały do końca programu który by był uniwersalny po schemat z rzutami i sieciami z uwzględnieniem obliczeń i zestawień materiałów, więc nie sądzę że ta firma zrobi coś tak uniwersalnego chociaż im tego życzę. Druga sprawa co do tej firmy przynajmniej do mojego programu który od nich posiadam to aktualizacje za które każą sobie płacić więc każda zmiana pociąga za sobą koszty i zapewne w tej wersji elektrycznej tez będzie to samo a co w innych firmach tak często nie występuje.
_________________
Piotrek
 
     
b@b@ 
Uczestnik forum


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 343
Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 27-08-11, 12:17   

piotrp__ napisał/a:
Ja nie twierdzę że program może być zły...

mam parę programów i w każdym dołożyłbym i to i owo.
a na pewno chciałbym posiadać jeden program umożliwiający nanosić sieci na rastrach, pobierających mapy z internetu, zestawiający tabele montażowe, rzuty instalacji na kubaturze z możliwościami 3D, proponujący przekroje przewodów, rysujący rozmieszczenie aparatów w rozdzielnicach i elewacje rozdzielnic, obliczający co potrzeba, kosztorysujący wszystkie moje wykonane zamierzenia projektowe i jeszcze pokazujący jaką kasę powinienem wziąć zamiast tego, na co się umówiłem.

nie mam takiego kombajnu ale znam zalety programów, które mam i z którymi się zetknąłem.
nie wypowiadam się natomiast o tych, których nie znam.
 
     
intersoft_piotr 
Uczestnik forum



Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 2
Skąd: Łódź
Wysłany: 30-09-11, 13:56   

Witam, bardzo chętnie odpowiem na wszystkie wątpliwości związane z programem ArCADia-INSTALACJE ELEKTRYCZNE oraz ArCADia-SIECI ELEKTRYCZNE proszę o pisanie wiadomości zarówno z akresu obsługi programu jak i jego możliwości
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group